Brøndby IF Live Stream | Se Brøndbys Kampe
Hvis dit hjerte banker for gul og blå, kan du streame alle Brøndby IF’s kampe live online! Ved at benytte sig af muligheden for at se Brøndby IF live stream vil du aldrig gå glip af et eneste minut af Brøndbys kampe fra hverken Superligaen eller DBU Pokalen. Men du kan også livestreame Brøndby IF’s kampe, når de spiller i Europa.
Historien om Brøndby IF
Brøndby IF er med 10 mesterskaber en af de mest vindende klubber i Superligaen. De seneste år har dog været præget af elendig økonomi og tumult på direktionsgangen i en sådan grad, at det har forplantet sig på resultaterne.
Det ændrer dog ikke ved, at Brøndby IF er en af Danmarks største fodboldklubber, og livestreamer du Brøndbys kampe er du altid sikret en god oplevelse, da Drengene fra Vestegnen er bakket op af nogle af de mest loyale fans, man ser i Superligaen.
Store ambitioner i Brøndby
Det nuværende Brøndby IF blev stiftet på en generalforsamling den 3. december 1964. Her blev det besluttet at fusionere de to gamle klubber i området.
Brøndbyøster Idrætsforening blev stiftet den 10. oktober 1928, og Brøndbyvester Idrætsforening så dagens lys den 1. februar 1909.
Dengang havde foreningen både fodbold, gymnastik, badminton og mange andre sportsgrene på programmet, og det var i første omgang sognerådet, som ønskede at lægge de to eksisterende foreninger sammen.
Der har boet mennesker på den københavnske vestegn siden stenalderen, men på det tidspunkt var området i rivende udvikling og mange af de bygninger, man ser i dag, skød i vejret. Ambitionen var allerede fra starten, at Brøndby Idrætsforening skulle være en af de førende i landet.
Den 14. februar 1965 spillede Brøndby IF sin første officielle kamp. Dengang var det med en 20-årig ung mand på holdet, der skulle vise sig at blive den vigtigste man i klubbens historie.
Per Bjerregaard og Brøndby IF
Per Bjerregaard og hans far Rudolf Larsen var nogle af de drivende kæfter og med det oprindelige initiativ, som foreslog at lægge de to små sportsklubber sammen. I mere end 40 år voksede de sammen således, at Per Bjerregaard blev personificeringen af klubben og havde en finger med i alt, hvad man foretog sig.
Efter 114 førsteholdkampe stoppede Bjerregaard sin aktive karriere som 27-årig og blev formand for fodboldklubben i 1973. Han overtog pladsen efter Brøndbys socialdemokratiske borgmester og bykonge Kjeld Rasmussen.
Allerede fra begyndelsen var drømmene enorme og udanske. Det var ikke godt nok bare at være gode, når man kunne være bedst. Sammenlægningen skulle hurtigt vise sig at styrke holdet, som allerede i 1967 lykkedes det at vinde den sjællandske serie 1 og rykke op i Sjællandsserien, som man vandt fire år senere.
Per Bjerregaard var også manden, som sammen med et stærkt netværk af sponsorer, hentede Finn Laudrup til klubben i 1973. Eks-landsholdsspilleren blev i første omgang hentet til Brøndby IF med en funktion af spillende træner, men et års tid blev han afløst af Mogens Johansen for i stedet at kunne koncentrere sig om at spille fodbold. Selvom det blev et kort virke som træner, satte Laudrup sit aftryk på holdet, da han ændrede spillestilen til gå meget mere imod mål. En ting der i dag hænger lige så meget sammen med Brøndby IF som farverne blå og gul.
Med Laudrup og som general indfriede klubben sit første langsigtede mål om at blive divisionsklub. Med på holdet var også Finn Laudrups svoger, Ebbe Skovdahl, som senere skulle vise sig at blive endnu en stor mand i klubbens historie.
Professionel fodbold i Brøndby
Per Bjerregaard og Brøndby IF var også med helt fremme i dialogen om at indføre professionel fodbold i Danmark, og da det endelig lykkedes i 1978, stiftede man Brøndbyernes IF Fodbold A/S, som den dag i dag er firmaet bag fodboldforretningen Brøndby IF.
På det tidspunkt var de blå/gule at finde i 2. Division, men i 1981, opnåede man for første gang oprykning til 1. Division. Oprykningen til landets bedste række blev også enden på Finn Laudrups karriere, som det var lykkedes at hente tilbage på en professionel kontrakt, mens han blev afløst af sin søn ved navn Michael.
Med Michael Laudrup på holdet debuterede Brøndby IF i 1. Division ved at vinde 7-1 over det andet oprykkerhold fra B.1909. Den unge Laudrup debuterer med to scoringer og bliver nogle måneder senere Brøndbys første landsholdsspiller, da han udtaget til landsholdet på sin 18 års fødselsdag.
Debutsæsonen sluttede med en fjerdeplads og gav også anledning til den første af de kampe, der i dag kendes som New Firm, da Brøndby IF mødte K.B. i det gamle Idrætsparken. Dengang var der ikke meget respekt for Drengene fra Vestegnen.
Inden kampen var K.B.’s træner, John Kramer, ude og sige, at han ville tage en pakke bleer med til holdet. Udtalelsen var en klar hentydning til holdets mange meget unge spillere, og til det faktum, at spillerne givetvis ville få maveproblemer ved at skulle stå overfor K.B. på nationalstadionet Idrætsparken.
Men der blev hverken brug for bleer eller nervepiller. Brøndby IF gik uimponeret til opgaven, og udspillede til tider K.B. holdet. Kampen endte med 0-0. Michael Laudrup var tættest på med en helflugter på den ene opstander.
Efter halvandet år strøg den unge Laudrup dog videre til Juventus for en million kroner, i det der dengang var den største handel i dansk fodbold. Herefter gik det stærkt, og Brøndby begyndte at stryge til tops både sportsligt og økonomisk.
Brøndbys storhedstid
I 1984 vandt Brøndby IF sin første nationale titel, da man slog AGF med i finalen i Carlsberg Cup.
Året efter vinder 1985 vandt klubben sit første danske mesterskab, i 1986 blev de den første professionelle klub herhjemme og i 1987 den blot anden klub i verden, der gik på børsen. Siden fulgte mesterskaber i 1987 og 1988, inden man ansatte Morten Olsen som træner i 1990.
Med Olsen i spidsen trådte Brøndby IF for alvor ind på den europæiske scene. På grund ad sin andenplads i 1989 havde Brøndby kvalificeret sig til deltagelse i UEFA Cup’en. Det dog lignede er kort fornøjelse, da modstanderen i første runde var ingen ringere end frygtindgydende Eintracht Frankfurt fra Vesttyskland. Men i stedet for en katastrofe endte det i en af de mest legendariske triumfer i klubbens historie.
Morten Olsen havde lagt en fræk offensiv taktik, der så ud til at komme helt bag på stjernerne fra den tyske Bundesliga. Det kan tænkes, at de undervurderede Brøndby IF, men faktum er at Brøndby-holdet spillede deres livs kamp. Den første kamp blev spillet i Idrætsparken og endte 5-0 sejr til Brøndby IF.
Men den som havde troet at returopgøret ville være en form sag fik sig en slem forskrækkelse. I sidste ende blev Bent Christensens reduceringsmål til 1-2 udslaget, der afgjorde tingene. Frankfurt vandt 4-1, men Brøndby IF var videre.
I tredje runde ventede endnu en tysk monstermodstander, men endnu engang overvandt Drengene fra Vestegnen sig selv og lagde ud med at slå Bayer Leverkusen med 3-0 i Idrætsparken. På udebane kører holdet et 0-0 resultat hjem, hvilket betød at man stod i en kvartfinale. Her blev modstanderen Torpedo Moskva, som også blev slået og så var Brøndby IF i semifinalen.
Længe så det ud til at de skulle gå hele vejen til finalen, men to minutter før tid scorer den tyske angriber Rudi Völler AS Roma forhindrede Brøndby i at komme i finalen. Den første kamp var endt uden scoringer og i Rom stod det helt lige 1-1, hvilket i givet fald ville have sendt de blå/gule videre på reglen om udebanemål.
Chok, nedtur og genrejsning i Brøndby IF
I sommeren 1991 var alt fryd og gammen på Vestegnen. Mesterskabet blev vundet i den første sæson af den nyindførte Superliga, og i Brøndby IF drømte man om, at man indenfor en overskuelig fremtid ville kunne nå en europæisk finale. Men efteråret 1991 bliver samtidig startskuddet til det, der i sidste ende bliver en af de værste kriser i klubbens historie.
Sæsonen 1991-1992 skulle da også vise sig at ende i en sand katastrofe både sportsligt og økonomisk. Resultaterne svigter i den hjemlige liga, og man ryger ud af UEFA Cup’en tidligt.
Efter vinterpausen bliver intet bedre, og d. 10. maj bliver Morten Olsen fyret efter et nederlag på 3-2 til Randers. Sæsonen ender med en syvendeplads, hvilket betyder, at man for første gang siden 1985 ikke skal spille med i Europa.
Helt paradoksalt vinder Danmark samme sommer EM i fodbold med 10 spillere i truppen, som enten spillede i Brøndby ellers havde en fortid i klubben.
Spillere som havde en fortid i Brøndby IF:
- Peter Schmeichel
- Lars Olsen
- Bent "Turbo" Christensen
- Brian Laudrup
- Lars Elstrup
- Torben Frank
Men fire spillere fra mesterskabstruppen var fortsat i klubben. Det drejer sig om:
- Kim Christofte
- Kim Vilfort
- Mogens Krogh
- John "Faxe" Jensen
Begge mål i finalen bliver i øvrigt scoret af spillere fra Brøndby IF.
Glæden over at have bidraget så meget til det danske europamesterskab varede dog kort, da eventyret med at ville overtage Interbank, efterlader klubben med en gæld på godt 400 millioner, og BIF er på randen af knockout. Men modgangen får folk til at rykke sammen, og man lykkes med at rede projektet Brøndby IF på målstregen.
Det tog nogle år, men klubben rejste sig og vandt tre mesterskaber på stribe fra 1996-1998. Samme periode byder også på nogle af de helt store øjeblikke i Europa. I sæsonen 1995-1996 slår man blandt andet Liverpool FC i anden runde af UEFA Cup’en, mens AS Roma endnu engang sætter en stopper for deltagelsen i turneringen.
Året efter når de Blå/gule kvartfinalen, da de slår Karlsruhe i tredje runde. Den tabes dog til Tenerife.
Brøndby IF i Champions League
Efter et par mislykkede forsøg lykkes det at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League i 1998-99. Her kom de i årets dødspulje, da det var ingen ringere end Manchester United, FC Barcelona og Bayern München, som kom op af hatten.
Det blev til det forventede exit efter gruppespillet, men trods kunne man bryste sig over at have haft besøg af fornemme navne som; Luís Figo, Josep Guardiola, David Beckham og naturligvis Peter Schmeichel. Og faktisk endte de med at få en enkelt sejr ud af anstrengelserne, da Bayern München blev slået med 2-1 på hjemmebane.
Brøndby efter 2000
Efter at have domineret i 90’erne, skal men frem til 2002, før de igen kunne fejre mesterskabet. Omkring årtusindeskiftet kørte Brøndby IF og FC København parløb i toppen af tabellen, og ofte var det sidste derby imellem de to, som afgjorde om mesterskabet skulle til Østerbro eller Vestegnen.
I 2001 havde FC København vundet forårets derby med 3-1 blandt andet på et saksespark af Sibusiso Zuma. Men året efter var det Brøndbys tur til at række armene i vejret.
Foran et propfyldt Parken leverede de blå/gule et vanvittigt comeback, da det blev hele afgjort blot to minutter inden slutfløjt, da Mads Jørgensen på en splitsekund skrev sig ind blandt de store legender i klubben.
Københavnernes norske midtbanestjerne, Erik Mykland, fik ikke clearet bolden ordentligt i feltet og helt koldt klaskede Jørgensen til kuglen med ydersiden.
I et øjeblik var der så stille i Parken, at man ville kunne høre en loppe g, men så eksploderede de eneste ende i eufori. Et jubelbrøl der må have kunnet høres i Malmø, knuste stilheden, da bolden strøg i den modsatte side af målet, uden chance for Rune Pedersen i FCK-målet. 1-1 blev resultatet og mesterskabet lignede nu en form sag for Brøndby at vinde guldmedaljerne, da sidste kamp var hjemme imod Lyngby FC, som på grund af konkurs kun kunne stille med at hold af amatører.
27.357 tilskuere tog plads på Brøndby Stadion 16. maj i forventningen om en storsejr og fejringen af et mesterskab. Men Lyngby skulle vise sig at blive en meget hårdere nød af knække og lige så stile kunne man begynde at mærke den fede dunst af frustration på tribunerne. Skulle det alligevel glippe imod et amatørhold?
Trods et væld af chancer ville bolden ikke ind i kassen. Lyngbys mand i buret, Søren Byskov stod sit livs kamp og leverede redninger som ikke bør kunne lade sig gøre for en amatør.
Det var først, da Kim Daugaard 25 minutter før tid scorede på et frispark, at eksplosionen af følelser kunne bryde ud. Og da Peter Madsen i overtiden øgede til 2-0 var titlen i hus!
Laudrup retur
På grund af mesterskabet var forventningerne til efteråret 2002 enorme. De blev ikke gjort mindre af, at det lykkedes at hente Michael Laudrup til klubben som cheftræner efter at han havde ageret assistent på landsholdet under Morten Olsen i nogle år.
Alene navnet Michael Laudrup var med til, at man kunne hente spillere af en helt ny kaliber. Blandet andet var det for at arbejde sammen med Laudrup, at Morten Wieghorst valgte at skrive under med Brøndby IF. Af samme årsag kunne man også hente Johan Elmander til Vestegnen i 2004.
Men Laudrup i spidsen gik man fra at spille klassisk 4-4-2 til at spille 4-3-3, som han slev havde gjort det med FC Barcelona. Når det gik godt, var det flot og fik folk til at nikke anerkendende, men de første sæsoner var der for mange udsving til at det kunne blive til andet end sekundære placeringer.
Men i 2005 foldede holdet sig ud og vandt The Double i 2005.
Igen blev det forårets derby imod FCK, som blev afgørende i mesterskabskampen. Inden opgøret var Brøndby foran med fem point, men havde smidt underlige point til modstandere, som ikke burde være et problem på papiret. Mange eksperter havde udråbt løverne til at have de bedste kort på hånden, da det kun var tre dage siden, Brøndby havde vundet pokalturneringen og samtidig tre og et halvt år siden, de havde slået rivalerne på eget græs.
Men det skulle ende helt anderledes. Kun tre minutter efter kampen var fløjtet i gang, scorede Daniel Agger et flot hovedstødsmål, og det blev startskuddet til en vild fest på Brøndby Stadion. Thomas Kahlenberg gjorde det til 2-0 efter 11 minutter, og med tre mål i anden halvleg sendte Brøndby F.C. København hjem med et svidende 5-0 nederlag - en historisk sejr til Brøndby IF, som fortsat står klart i hukommelsen på mange fans.
Sæsonen efter var man aldrig rigtigt tæt på mesterskabet på trods af, at der var blevet hentet forstærkninger til flere pladser. Anstrengelserne endte i sølvmedaljer, men slutningen af sæsonen kom meget til at handle om de igangværende forhandlinger imellem og klubben og Michael Laudrup. De to parter endte aldrig med at blive enige og syv dage efter sæsonafslutningen kom det frem, at man ikke kunne finde en løsning. Det som ingen vidste var, at Laudrups farvel skulle blive starten på endnu en kaotisk tid for klubben.
Vi vil ha´ Brøndby tilbage
Siden Laudrups farvel har René Meulensteen, Tom Køhlert, Henrik Jensen, Kent Nielsen, Auri Skarbalius og Thomas Frank prøvet lykken som træner.
Meget er blevet forsøgt og uden at kunne sige præcist. hvad der er grunden, så har der helt sikkert været nogle udfordringer på direktionsgangen. Mest markant har René Meulensteen været i sin kritik af klubben. Et par dage efter sin fyring udtalte han til en hollandsk avis.
Brøndby er en syg klub, hvor en hasteoperation er det eneste middel, hvis man vil blive rask igen, forklarede han.
Dengang blev det opfattet som en bitter mand. der ikke kunne acceptere at have fejlet i sit første job som cheftræner, men kigger man tilbage på de seneste 10 år kan meget tyde på, at manden, der inden han tiltrådte på Vestegnen, agerede assistent for sir Alex Ferguson i Manchester United, havde ret.
Elendige præstationer og diverse trænerfyringer præger årene, og i sæsonen 2012-13 tager rygterne om en mulig konkurs til, samtidig med at holdet roder rundt i bunden af Superligaen. For at undgå konkursen gennemfører man en aktieemission, der ender med at indbringe 108,4 millioner kroner til klubben. Efter at have været en del af nedrykningskampen drager Brøndby til Horsens i en kamp, der med sikkerhed vil sende en af de to klubber i 1. Division. Kampen endte 0-1 til Brøndby på et mål af Lebogang Phiri, som var en af forårets opfindelser af Auri Skarbaluis. Han scorer kort før dommerens slutfløjt, og sikrede klubbens overlevelse i den bedste danske fodboldrække. Samtidig sikrede han sig en plads i hjertet hos de mange Brøndby-fans.
Onkel Jan og Brøndby IF
I Jan Bech har klubben i den grad fået en rig onkel, der ikke er bange for at smide penge i sin ynglings hobby. Han startede med at lægge 65 millioner i sommeren 2013, da Brøndby IF endnu engang var på konkursens rand. Et år efter satte han sig i stolen som formand, og siden da er millionerne rullet afsted.
Jublen ville ingen ende tage, da Jan Bech smed pengene på bordet, så klubben kunne hente landsholdets daværende anfører Daniel Agger tilbage. Armbevægelserne var store, men de var ambitionerne også. Det oprindelige mål var at blive mester i 2018 og spillere som Johan Elmander og Thomas Kahlenberg blev også hentet retur til den københavnske vestegn.
Men den succes, som de alle drømte om, endte med at smuldre som en halvtør pakke gær. Thomas Frank fik aldrig fat om sit omklædningsrum og alt, alt for ofte faldt holdet igennem med elendige præstationer.
Det hele kulminerede i, at Jan Bech i marts 2016 under dække af sin søns navn begyndte at diskutere fyringer af både Frank og sportschefen Per Ruud, på Brøndby Supports fanforum syssidenonline.dk i den sag der blev kendt som Oscar-gate.
Resultatet blev, at Thomas Frank gik, og Jan Bech var nødt til at trække sig som formand. Det har dog ikke ændret meget ved hans økonomiske engagement i klubben, og han er fortsat deres foretrukne go to guy, når der mangler penge i kassen.
Nu start og tysk disciplin i Brøndby
I sommeren 2016 har man så hentet tyske Alexander Zorniger til Brøndby, og han har på rekordtid fået sat noget disciplin ind i Drengene fra Vestegnen. De løber mere i løbet af en kamp, end Jürgen Klopps knægte gør det i Liverpool FC, og de spiller med en aggressivitet, man ikke tidligere har set i Danmark.
Samtidig har sportschef Troels Bech indgået lejeaftaler i stedet for at købe og alt i alt virker der til at blæse nye vinde på Vestegnen.
Brøndbys fans
Der er en gruppe i Brøndby IF som præsterer hver gang, Og det er deres fans. Lige meget om holdet spiller som en pose lort, så leverer de aktive fans en kulisse, man kun kan have respekt.
Den store samlende officielle fanforening er Brøndby Support, der blev grundlagt tilbage i 1993. Foreningen holder til i legendariske Hytten og står for udebanekampe.
De seneste år har de uofficielle grupper fået mere magt over hele Europa, og det har de også i Brøndby IF. I dag er fanscenen en broget skare, som tæller alt fra familiefædre til deltidsbanditter.
Brøndby imod FCK
De vil sikker mene noget andet i Herning og i Viborg, men når det handler om at levere fodboldoplevelser af international karakter, er der kun et opgør, der kan levere, og det er københavner-derbyet imellem ærkerivalerne Brøndby IF og FC København.
Det er de eneste danske fodboldkampe, der kan få folk over hele Europa til at nikke anerkendende.
Det er her man, ser de flotteste tifo’er, det er her man finder den vildeste stemning, og de kampe der for en eftermiddag udløser borgerkrigslignende tilstande lige meget hvilken bydel, de skal spilles i. Det er kampe der tager måneder at forberede og dem man glæder sig til på en hel sæson.
Kampene, som af kommercielle hensyn er døbt New Firm, hvilket et stjålet fra det klassiske skotske opgør Old Firm imellem Celtic og Glasgow Rangers, har siden første færd haft en helt speciel karakter.
I 90’erne afgjorde forårets New Firm ofte om mesterskabet skulle til Vestegnen eller til Østerbro, men de seneste 10 år har Brøndby IF ikke været i nærheden af at kunne true FC København set over en hel sæson, og kun sporadisk har de kunne sætte en kæp i Løvernes velsmurte maskine set over 90 minutter.
De 10 spillere med flest kampe for Brøndby IF
- Bjarne Jensen 556
- Per Nielsen 547
- Kim Vilfort 470
- Mogens Krogh 464
- Kim Daugaard 462
- Ole Bjur 384
- John "Faxe" Jensen 376
- Ole Østergaard 345
- Ruben Bagger 338
- Per Bisgaard 310
Brøndbys topscorere i Superligaen
- 1991-92: Kim Vilfort - 9 mål
- 1992-93: Kim Vilfort - 10 mål
- 1993-94: Mark Strudal - 13 mål
- 1994-95: Mark Strudal - 12 mål
- 1995-96: Peter Møller - 15 mål
- 1996-97: Peter Møller - 22 mål
- 1997-98: Ebbe Sand - 28 mål
- 1998-99: Ebbe Sand - 19 mål
- 1999-00: Bent Christensen - 13 mål
- 2000-01: Peter Graulund - 21 mål
- 2001-02: Peter Madsen - 22 mål
- 2002-03: Mattias Jonson - 11 mål
- 2003-04: Thomas Kahlenberg - 11 mål
- 2004-05: Thomas Kahlenberg - 13 mål
- 2005-06: Johan Elmander - 13 mål
- 2006-07: Morten " Duncan" Rasmussen - 15 mål
- 2007-08: Morten " Duncan" Rasmussen - 7 mål
- 2008-09: Alexander Farnerud/ Ousman Jallow - 9 mål
- 2009-10: Morten " Duncan" Rasmussen - 12 mål
- 2010-11: Michael Krohn-Dehli - 12 mål
- 2011-12: Mikkel Thygesen - 7 mål
- 2012-13: Simon Makienok – 14 mål
- 2013-14: Simon Makienok – 12 mål
- 2014-15: Teemu Pukki – 9 mål
- 2015-16: Teemu Pukki – 9 mål